Barbecue het hele jaar door

Waar gebruik je alle EliteGrill accessoires voor?

Barbecue Aansteken

De EliteGrill LooftLighter is het meest handige product om je BBQ, maar ook je vuurkorf, kachel of openhaard aan te steken. Nooit meer moeilijk doen met (chemische) aanmaak gel/blokjes/vloeistof, of andere stinkende aanmaak producten. Met de Lootflighter maak je super snel vuur op een eenvoudige en milieu vriendelijke manier.

Met de EliteGrill BBQ starter XL heb je de barbecue in minder dan 20 minuten klaar voor gebruik. Met de houtskool starter kan je de kolen gelijkmatig en zuinig op de barbecue verdelen. De veiligheidshandgreep maakt het verdelen gemakkelijker.

Gietijzer

De EliteGrill gietijzeren plaat gebruik je voor het bakken van o.a. steak of ander BBQ vlees.
De grillplaat / grillpan heeft 2 handvaten. De opstaande rand van 3 cm zorgt ervoor dat de sappen in de pan blijven.

Stook je EliteGrill naar een hoge temperatuur en smijt die dikke steak op je kamado, "sear" er mooie donkere strepen of ruitjes op met het EliteGrill BBQ Gietijzeren rooster. Even laten rusten en dan heerlijk van genieten!!

De EliteGrill BBQ Halve Maan is gemaakt van gietijzer en is een zeer handige grillplaat voor op je EliteGrill kamado.  Aan één kant is de Half Moon Griddle (of in normaal Nederlands: halve maan gietijzeren bakplaat / grill) als vlakke grillplaat te gebruiken en als je hem omdraait dan kun je de geribbelde andere zijde gebruiken voor bijvoorbeeld gemarineerd vlees of het kort "searen" van vlees. Mooi ruiten of strepen maken!

Barbecue onderdelen

Met de EliteGrill Charosel basket (houtskool mand) ben je supersnel klaar met het vernieuwen van houtskool, en heb je meteen een BBQ tool om je kamado in te richten met een directe en een indirecte zone. Ook bevorderd onze houtskoolmand de airflow, wat het gebruik van de kamado een stuk fijner maakt.

De EliteGrill BBQ Verhoger zorgt voor extra ruimte op je kamado. Super handig wanneer je met meerdere personen gaat BBQ-en. Eet smakelijk!

Bak met de EliteGrill Pizzasteen de lekkerste Pizza’s in je eigen buitenkeuken! Gemaakt van cordieriet keramiek, deze pizzasteen voor je kamado is bestand tegen hoge temperaturen.

De EliteGrill Plate Setter - Keramische heat deflector is een stevige grillverhoger met als belangrijkste doel een minder directe hitte te creëren. De Plate Setter vangt het directe houtskoolvuur op en de warmte verdeelt zich over de steen zodat uw ingrediënten zeer evenmatig kunnen garen. Daarnaast kan de Plate Setter ook zeer goed worden gebruikt als pizzasteen.

De EliteGrill Divide & Conquer Cooking System gebruik je om meerdere lagen op de BBQ te creëren en zo meer voedsel tegelijk te bereiden.

Barbecue accessoires

Met het EliteGrill BBQ Ribrek oftewel een handig ribrekje kun je meer ribben kwijt op je EliteGrill kamado. Spare ribs zijn gewoon superlekker...dus je wil er vaak meer van!

Met de EliteGrill BBQ Chicken Sitter maak je gemakkelijk h et klassieke kamado recept Beercan Chicken. Een heerlijk kippetje aan de buitenkant gegrild en van binnen heerlijk gestoomd met bier, kruiden of wijn. Het nadeel is alleen dat het bierblikje niet erg stabiel is en snel omvalt. Met deze sitter is dat probleem verholpen! Past op alle EliteGrill uitvoeringen.

Met de Kamado EliteGrill Ash Tool is het mogelijk om snel en gemakkelijk houtskool en as uit de barbecue te verwijderen.

De EliteGrill BBQ Borstel maak je gemakkelijk je EliteGrill kamado BBQ schoon. Door deze extra lange steel verbrand je, bij een hete kamado, je handen niet. Wel zo prettig toch?

De EliteGrill BBQ Rooster Tang - Grill Clipper gebruik je om je hete rooster of gietijzeren grillrooster mee van je EliteGrill kamado te halen of te verleggen. Wanneer de BBQ op temperatuur is, kan dit niet meer met blote handen.

De EliteGrill Draadloze Thermometer gebruik je om de temperatuur van het vlees te meten.

De EliteGrill BBQ Rotisserie gebruik je om de lekkerste kip, maar ook andere vleeswaren te bereiden. Het automatisch ronddraaiende spit, met een motor van 4 watt, krijg je het áller sappigste kippetje mogelijk!