Barbecue het hele jaar door

Wat is een kamado barbecue?

Wat is een kamado barbecue?

Een kamado barbecue / BBQ is een keramische BBQ welke hitte goed kan reguleren en vasthouden. Dit is het belangrijkste verschil ten opzichte van een traditionele houtskool BBQ. Keramiek kan hitte zeer goed vasthouden, en hierdoor is dit de ideale oven! Hierdoor blijven je kolen goed aan, en blijven ze op de juiste temperatuur. Op deze manier barbecueën is gebaseerd op een oude kooktechniek vanuit Japan.

Een kamado BBQ is een robuuste buitenkeuken en kan het hele jaar gebruikt worden. Je kan deze veelzijdige BBQ gebruiken voor verschillende manieren om vlees te bereiden, pizza’s te bakken of iets langzaam te garen.

Wat kan je allemaal doen met een kamado?

  • Roken: je kunt je kamado verhitten en op een lage temperatuur houden. Dit kan met een gewone BBQ niet. Op lage temperatuur kun je vervolgens rustig een stuk vlees of vis roken, met behulp van rook chips / houtsnippers.

  • Slow cooking (langzaam garen): Een rosbief garen, of pulled pork maken? Dat doe je met slow cooking. Je verhit de kamado op relatief lage temperatuur (±100-110 graden) en gaart het vlees geleidelijk aan gaar.

  • Braden (ovengerechten): Door de sluiting werkt je kamado BBQ ook perfect als oven. Zet je gerecht in een aardewerken schaal op je grillrooster. Ook kan je heerlijk een pizza bakken in je eigen buiten oven!

  • Grote stukken vlees grillen: Door het hoge deksel van een kamado is deze ideaal voor grotere stukken vlees of vis. Denk aan een stuk buikspek of een hele kip.

  • Stomen: Doordat je je etenswaren van het directe vuur kunt houden, kun je deze ook gaar stomen. Gebruik hiervoor de platesetter!

  • Bakken: Je kunt van alles bakken op je kamado, denk aan brood. Van broden tot aan naan of een wrap, je brood zal een overheerlijke smaak krijgen.